چیلر چیست؟

چیلر به دستگاهی گفته می شود که حرارت را از…

چیلر

شاید برای شما هم پیش آمده است که چیلر چیست ؟ ما در پاسخ به این سوال به شما می گوئیم چیلر به دستگاهی گفته می شود که حرارت را از مایع که معمولاً آب می باشد بر اساس سیکل تبرید تراکم بخار یا جذبی می‌زداید.

این مایع می‌تواند برای خنک کردن هوا یا دستگاه‌ها مانند: فن کوئل ها و هواسازها استفاده شود که معمولاً به صورت سیکل و درون یک مبدل حرارتی جریان دارد.

به عنوان یک محصول مهم، حرارتی که از مایع جذب شده یا باید به محیط خارج دفع شود یا برای کارایی‌های بالاتر برای مقاصد گرمایی استفاده شود. نگرانی‌هایی در مورد طراحی و انتخاب چیلرها وجود دارد. این نگرانی‌ها شامل، کارایی، بازده، تعمیر و نگهداری، آسیب‌پذیری‌های محیطی است.

نحوه کار چیلر

نحوه کار این دستگاه بدین صورت می‌باشد که سیال مبرد وارد می‌شود گرما از هوای محیط به سیال مبرد داده می‌شود و سیال در پس از دریافت گرما تبخیر می‌شود وبه جای آن درجه حرارت اتاق پایین می‌آید.

انواع چیلر

• چیلر تراکمی
• چیلر جذبی

چیلر چیست؟

نحوه کارکــرد چیلر یک سیــکل کاملا بسته و در حــال گردش است، اگر کمپرسور را نقطه آغاز بگیریم کمپـرسور مبرد را ساکشن کرده و با فشار بالا از طریق لوله مسی به کندانسور هدایت میکند و کندانسور به وسیله فن گرمای مبرد را گرفته و عمل تقطیر را انجام می دهد و مایع از کندانسور خارج می شود.
لازم به ذکر است که اندازه کندانسور در خنک کردن مایع بسیار موثر است که به آن ساب کول گفته می شود. یکی از نقاط ضعف چیلر های خارجی در ایران این است که طراحان چیلر ها را برای مناطق آب و هوایی کشور خود طراحی نموده اند و در ایران در مناطق خشک دستگاه به سختی کار کرده و عمر کمتری دارند.

چیلر جذبی

چیلرهای جذبی برعکس چیلرهای تراکمی از جذب‌کننده و مولد حرارتی به جای کمپرسور استفاده می کند.
خنک‌کننده ای که معمولاً در چیلرهای جذبی مورد استفاده قرار می گیرد سیستم برمید لیتیم (لیتیوم برماید) است. در این سیستم، قسمت جذب‌کننده، بخار آب را توسط لیتیوم برماید غلیظ جذب کرده و در بخش تولید کننده حرارتی، آب بر اثر حرارت تبدیل به بخار می‌شود.

برای دریافت آخرین اخبار ها در کانال تلگرامی کارما تهویه عضو شوید

فهرست